On aeg kirja panna järgmine retsept. Seekord mitte koogi, vaid tavalise soolase söögi retsept. Tegelt ma mõtlesingi, et peaks oma lemmikretseptid blogisse kirja panema, et oleks üks koht, kust neid otsida. Ma olen see retsepti järgi söögitegija ja siis ma pean alati meenutama, et oot oot oot kust ma selle retsepti võtsingi?! Niisiis teen enda elu lihtsamaks ja panen need aegamööda siia kokku. Ja võib-olla saab keegi teist ka mõne söögiidee. 🙂
Kellel tavaline omlett välja ei tule, sest kannatust vähe ja pliidi kuumuse liiga suureks keerab (nagu meie peres tihti juhtub), siis väga heaks variandiks on teha hoopis ahjuomletti. Mul on see iga kord välja tulnud ja maitseb ka hästi. Selle retsepti põhja võtsin Nami-Namist SIIT, aga päris üks-ühele ma seda ei tee.
Vaja läheb:
- 150 g sinki (olen teinud selle kogusega, aga olen ka lihtsalt terve 300-500 grammise singikänaka sisse visanud)
- 6 muna
- 2 dl piima
- 100 g riivitud juustu
- 1 paprika
- soola ja musta pipart
- lisandiks roheline sibul või kurk ja/või tomat
Tükelda sink ja paprika. Sega suures kausis munad ja piim vispliga ühtlaseks. Sinna juurde lisa sink, paprika ja juust ning sega kõik omavahel kokku. Maitsesta soola ja pipraga.
Saadud segu vala küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuvormi.

Küpseta 180º juures 30-35 minutit, kuni ahjuomlett on hüübinud ja pealt kuldne.

Omletti võid serveerida nii soojalt kui ka külmalt. Mina eelistan sooja omletti ja sinna kõrvale lisan kurki ja tomatit või kui on värsket sibulat, siis raputan hoopis seda peale. Aga võib ka kõik kolm korraga lisada muidugi.
Head isu! 🙂
